С Гранд при откриват мотописта в Змеево

0
1462

Гранд при по мотокрос ще се проведе на 6 септември в балчишкото село Змеево, съобщи кметът Николай Йорданов. Със състезанието официално ще бъде открита и първата в Добричка област писта по мотокрос.

Желание за участие са заявили осем отбора с около 80 състезатели от България. Проявяват интерес и два отбора от Румъния. Участие вече са потвърдили едни от най-добрите професионалисти от страната. Сред гостите на проявата ще бъде Богдан Николов, президент на Българската федерация по мотоциклетизъм.

Най-добре представилите се състезатели ще получат купи. Те ще си поделят и голям награден фонд, обявиха организаторите. Основният спонсор за провеждането на Гранд при Змеево е община Балчик. Както вече вестник “Балчик” писа, идеята е на Георги Маринов. Моторният ас е роден в Змеево и първите си километри е навъртял тук. На тържеството бенефис Маринов, който е на 78 години, ще се състезава за последен път.

Официалното откриване е насрочено за 9.00 часа на 6 септември, а първият старт ще бъде даден в 10.00 ч. Мотоциклетистите ще се впуснат по пистата за тренировки още от предния ден. На 6 септември местните жители и гостите ще отбележат и празника на селото.

По информация на в-к “Балчик”