„Съвременни художници на Балчик“ отново творят в Двореца

0
1443

За втора поредна година на територията на Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ се проведе художествен пленер, част от проекта „Съвременни художници на Балчик“.

Инициатор на проекта е  Elite Art Club UNESCO –  организация, чиито основни цели са  да популяризира фундаменталните принципи на ЮНЕСКО, като организира комплексни културни проекти. На международно ниво усилията й са съсредоточени в насърчаването на международното интелектуално сътрудничество.  Държавен Културен Институт  „Културен център „Двореца“, който  инициира множество проекти с цел развитието на гражданското общество чрез изкуството, е партньор от българска страна.

От 22 до 28 май артистите, участващи в пленера рисуваха, вдъхновявайки се от неповторимата среда на груповия паметник на архитектурното и парково изкуство „Двореца“. Творбите на художниците-пленеристи бяха подредени в галерия „Тунела“ на 27 и 28 май. Следва да бъдат представени и в галерия Elite Art – Букурещ, както и в Ella Traveland – Румъния. Така красотата на „Двореца“ ще бъде споделена с множество чуждестранни ценители на художественото изкуство, които ще отнесат със себе си и част от България.