Супер турнир по тенис за деца в Албена

0
1031

 

Международен турнир по тенис за момичета и момчета до 8 и 10 години „Albena cup – kids tennis“ ще бъде организиран в едноименния курортен комплекс от 27 април до 2 май. Надпреварата ще е под егидата на Министерството на физическото възпитание и спорт, община Балчик и Българската федерация по тенис.

Турнирите ще се състоят от 27 април до 2 май и ще бъдат част от националната кампания „Аз обичам спорта“, като спортният министър Свилен Нейков е дал съгласие да посети участници и лично да ги зарадва с подаръци. Най-добрите в отделните възрастови групи ще получат купи и медали.

Срещите ще се проведат с топки Babolat – Kid Ball и Mid Ball, които са за съответните възрастови групи. Най-малките ще играят на оранжев корт, а по-големите на зелен. Wilson и сайтът за тенис екипировка TennisMall.bg ще предоставят предметни награди, а Изида ще възнагради усилията на всички участници с вкусен сладолед и фланелки. Домакините са организирали и парти с изненади, на което всички участници ще бъдат почерпени с торта.

По време на турнира националния селекционер по тенис при юношите Пресиян Иванов, който е треньор в столичния клуб 15-40, ще изнесе безплатен Час по тенис за деца и родители. Той ще даде ценни съвети на участниците, както и на техните настойници. Покани за участие са изпратени до над 120 клуба в България и Румъния. Албена презентира турнира на туристическите борси в Москва и Букурещ, като един от най-популярните сайтове за тенис – румънският Tenis10.ro, е подкрепил инициативата и чрез страницата си ще прикани всички малки тенисисти в северната ни съседка да се включат в супер турнира.

Заявка за участие, информация за турнира и програмата по дни