Седем медала за лекоатлетите от Балчик

0
1201

Национален рекорд за Айхан Апти

Местата от 1 до 6 в дисциплината хвърляне на чук са за спортистите на СКЛА „Черно море“

Седем медала спечелиха атлетите на СКЛА „Черно море“ – Балчик на провелото се Държавно първенство по зимни хвърляния в София през почивните дни.
Национален рекорд със 71,11 м постави Айхан Апти в дисциплината хвърляне на чук (старша възраст). С  този опит той  надскача норматива за Световното първенство в Барселона с цели 5 метра. Това му отрежда място в националния отбор, който ще вземе участие на Европейското първенство по зимни хвърляния в град Бар,  Черна гора.  Притесненията на Айхан са че няма да има достатъчно стартове до състезанието в Испания, но все пак разкри, че има намерение да хвърли поне 73 метра! И достойно да замести своя приятел и съотборник Анастас Папазов, който учи в щатите от миналата есен.
Възпитаниците на треньора Андриан Андреев в същата дисциплина – хвърляне на чук, почетно заемат не само първо място, а всичките от 1 до 6. Второто стъпало на стълбицата в класирането е за Петър Коцовски с резултат 52,80 м, а бронзовото отличие  за Петър Радев с 51,65 м. В класирането 4-то място заема Янислав Григоров – 47.17 м, на 5 място – Светослав Борисов с 44.93 м и на 6-то  Станислав Михайлов – 44.42 м.
Четвъртият медал е за Борис Йорданов, който в дисциплината хвърляне на чук (мъже) се класира на 2-ро място, а съотборниците му Димитър Димитров и Йордан Райчев се наредиха съответно на 5-то и 6-то място.
Петият медал е  от постижението на Даниел Джахани. Той спечели сребърен медал  в дисциплината хвърляне на чук (младша възраст), който е и първия в неговата състезателна кариера.
За Екатерина Димова е среброто в дисциплината хвърляне на чук (младша възраст), където мери сили с девойки над нейната възраст. С това си постижение тя прибавя и шестото отличие за клуба от зимните състезания.
Седмият медал е за атлета Вилимир Караиванов, който грабна бронза при хвърлянето на копие. Отличието е и първи медал в спортните изяви на Караиванов.
Треньорът на балчишките лекоатлети Андриан Андреев споделя, че е изключително доволен от постиженията на възпитаниците си, които поставят отличен старт на състезателната 2012 година.