Първи консултации за създаване на ОИК в Балчик

0
1579

17 членна ще бъде Общинската избирателна комисия в Балчик, това стана ясно на провелата се днес по покана на кмета Николай Ангелов, първа среща на представителите на политическите сили във връзка с предстоящите избори.

На събирането присъстваха упълномощени представители на ГЕРБ, Коалиция за България, НДСВ, Атака, Синята коалиция и ДПС. Политическото разпределение в комисията е следното: осем участници от  ГЕРБ, трима от Коалиция за България, трима от ДПС, по един от Атака, Синята коалиция и НДСВ.
Предложенията на партиите ще се разглежда от комисия, назначена от кмета Николай Ангелов, която трябва да установи валидността на документите. Едно от изискванията е членовете на комисията да бъдат с висше образование.

Предложено бе от кмета ОИК да има председател от ГЕРБ, заместник-председател от БСП и секретар от ДПС. Консенсус не бе постигнат, тъй като представителят на ГЕРБ е поискал и заместник-председателя на комисията да е от неговата партия.
Участниците в срещата се съгласиха консултацията да продължи в понеделник от 16.00 ч, когато се очаква ръководният състав на ОИК да стане ясен.