„Пежо“ проведе голф турнир край Балчик

0
1119

Кмет и архитект най-добри в голф-турнира

Кметът на Айтос Евгени Врабчев и бургаският архитект Димитър Георгиев станаха победители в мини-турнир по голф за начинаещи, организиран от представителя на френската марка „Пежо” – „София Франс Ауто” на игрището BlackSeaRama Golf&Villas край Балчик в събота. Двойката постигна най-добър резултат от всички бургазлии, които бургаското представителство на „Пежо” – „София Франс Ауто Бургас” покани като гости на турнира.

Турнирът е кръг от международния Peugeot RCZ Cup.

Той е организиран от „София Франс Ауто”, които получават за първи път това право. Форматът му е нов и оригинален – на 9 от 18-те грийна на игрището са поставени по две флагчета, като едното е по-лесно от другото. Състезанието е отворено за играчи от всички нива и се провежда с отбори от по двама. Peugeot RCZ Cup идва точно навреме, когато Peugeot лансира първия си извънсериен автомобил – спортния RCZ.

По време на състезанието за гостите имаше различни занимания – уроци по голф за начинаещи, състезание по удари, както и тест драйв на автомобили от марката „Пежо”. Гостите успяха да покарат най-новото кабрио 308 СС, както и лъва RCZ. Расовият екземпляр, криещ под капака си 163 коня няколко дни преди това бе и в Бургас.

Бургаската група, съставена от клиенти и почитатели на марката, показа завидно усърдие в уроците по голф, но кметът на Айтос и арх. Димитър Георгиев успяха да ги реализират най-добре на практика. Късметът не ги остави и в томболата на „Пежо”, в която двамата спечелиха маркови кожени комплекти за почистване на обувки.

Вече 25 години, Peugeot участва като партньор в много голф-прояви, организира аматьорските състезания Peugeot Challenge Cup, както и професионалните турнири Peugeot Open във Франция, Troph?e Lanc?me и Peugeot International ProAm. Природата, стилът на живот, естетиката, овладяването на движението са допирните точки между марката и този спорт.
Голфът е част от двувековната история на Peugeot, от 1929 година, когато Жан-Пиер Пежо създава голф-игрището в Прюнвел, Монбелиар.

Източник: Радио Милена

Снимка: Деян Стоев