Отново много отличия за балчишките лекоатлети

0
1114

Атанас Папазов класиран за Европейската надпревара през юли в Естония

Личен рекорд от 67 м на Aтанас Папазов му дава право за участие в Европейското първенство за юноши старша възраст, съобщи Андриан Андреев – треньор на балчишките лекоатлети от СКЛА “Черно море – 2005”. Европейската надпревара ще бъде от 21 до 24 юли в Талин, Естония. Предстояща поредна спортна изява, младият лекоатлет Папазов ще има тези почивни дни 18-ти и 19-ти юни, когато ще представя България на Отборно европейско първенство в дисциплина хвърляне на чук в Нови Сад, Сърбия.

С подобрен личен рекорд е и Айхан Апти, който в началото на месеца взе участие извън класирането в Държавното първенство за юноши под 18 години в София. В Републиканският шампионат за юноши и девойки младша възраст медалист с резултат 56.65 м златен медалист стана Петър Радев, Янислав Григоров е трети с 46.74 м,  а Даниел Джахани зае деветото място. Петър Радев извоюва и бронзовия медал в в дисциплината мятане на диск. Личен рекорд отбеляза и Велимир Караиванов при хвърляне на копие.

С медали СКЛА “Черно море” се завърна и от провелото се през изминалите почивни дни Републиканско първенство за мъже и жени в Сливен. Там те окупираха първите шест места в дисциплината хвърляне на чук за мъже. Републикански шампион и златен медалист стана Анастас Папазов с резултат от 60.05 м. Сребърен медалист е Здравко Димитров с личен резултат за сезона от 59.01м. Бронзовият медал е за Борис Йорданов, постигнал личен резултат за сезона от 57.11м. Веднага след тях се нареди Айхан Апти с отлично представяне и личен резултат от 55.63м. На петото място застана Петър Коцовски с личен резултат от 43.99м. Шести отново е балчиклия с личен резултат – Димитър Димитров, а Йордан Райчев е осми.

При жените в същата дисциплина Жени Иванова стана пета ,а Жени Джилянова е десета.

В дисциплината на 3000 м. препятствено бягане Атанас Жеков реализира личен резултат, а също така участва и на 5000 м гладко бягане.

Снимка: СКЛА „Черно море-2005“