Откриха изложба „Лицата на надеждата” в галерията на Университетска ботаническа градина Балчик

0
1272

На 16 юли в галерията на Университетска ботаническа градина Балчик беше открита изложбата „Лицата на надеждата”. В нея са представени творби на младежите от арт студиото към Метадоновата програма на Център за психично здраве – Варна.

Изложбата има благотворителен характер, като целта е да се съберат средства за бои и платна за арт студиото. Ина Манчева, директор на Университетска ботаническа градина Балчик приветства инициативата, като призова присъстващите служители и гости да не останат безучастни към борбата на младите хора да се върнат към живота.

Благодарение на нейната подкрепа в четвъртък, 19 юли в Градината ще се състои пленер на открито. Младежите от арт студиото ще бъдат транспорирани до Балчик и обратно безплатно, като ще им се даде възможност да творят на открито, заобиколени от красотата на цветята. От своя страна те подготвят подарък – изненада за 57-та годишнина от създаването на Университетската ботаническа градина, което ще се проведе на 27 юли.

За пациентите и екипа на Център за психично здраве – Варна е от изключително значение безкористната подкрепа, която получават от ботаниците, защото това е категоричен знак, че обществото разбира и оценява усилията им в борбата със зависимостта.