Тази вечер – Оперетна гала в „Двореца“

0
4660

Днес, 12 август, от 21:00 ч, на  Открита сцена „Двореца“  състава на Държавна опера Варна отново ще зарадва ценителите на музикалното изкуство с компилация  от арии и дуети от Франц Лехар и Имре Калман, Унгарски танци № 1, 5 и 6 от Йоханес Брамс, Пицикато Полка от Йохан Щраус.

Гласовете на солистите Мария Павлова, Галина Великова, Марина Иванова, Вяра Железова, Валерий Георгиев ще се извисят под звездното небе в съботната вечер.

На 4 август „Тримата мускетари“ излязоха на открита сецна „Двореца“, веднага след премиерното им за България представяне във Варна. За ролята на Д’Артанян бе ангажиран известният театрален и филмов актьор Ованес Торосян.

Брилянтната игра на състава на Държавна опера Варна предизвика възторг сред многобройната публика, дошла да зарадва духовните си сетива в края на работната седмица.

Съвместният проект на Държавна опера Варна и Културен Център „Двореца“ – Балчик за театрално-оперни представления на открито, започва през 2016г, когато се реализират две представления – „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ и „Дон Кихот“. Само година по-късно, в рамките на два месеца, публиката в Балчик  се наслади на четири постановки. ДКИ КЦ „Двореца“, предвид засиления интерес, не само от местни жители, но и от чуждестранните посетители на белокаменния град, предвижда да разшири този проект през следващата година, с което ще обогати разнообразния си културен календар.