Меглена Кунева стартира 20-дневна национална обиколка

0
1015

Кандидатът за президент ще бъде в Добрич, Балчик и Генерал Тошево  на 25 август

Кандидат-президентската двойка Меглена Кунева – Любомир Христов тръгва на 20-дневна национална обиколка. Според предварителната програма Меглена Кунева и Любомир Христов ще посетят Добрич на 25 август. Същият ден са срещите им с обществеността в Балчик и Генерал Тошево. На оживени места в градовете, включени в националната обиколка ще бъдат разположени шатри, в които кандидатите лично ще събират подписи в своя подкрепа. В кампанията ще се включат всички над 600 членове на Инициативния комитет и над 400 доброволци. Кунева и Христов ще пътуват с минибус, който е брандиран специално за обиколката. Гражданските кандидати искат да стиснат ръцете на поне 2 000 000 българи, заявяват от пресофиса на Меглена Кунева.
Официалният старт на обиколката ще бъде даден на 21 август с посещение в Стара Загора. По-рано същия ден Меглена Кунева и Любомир Христов ще присъстват на честванията по случай 134-та годишнина от Шипченската епопея. Националната обиколка включва посещение в над 40 населени места. След обявяването на кандидатурата си на 6 юни 2011 г., Кунева вече посети 33 града и проведе близо 100 срещи.
От срещите ни досега установихме, че именно работните места и доходите са основната тема, която вълнува хората. Затова, освен да събираме подписи, ще се отзовем и на предложенията за посещения в малки и средни предприятия, както и в големи компании, коментира Меглена Кунева.
По закон, в ЦИК трябва да бъде внесен списък с минимум 7000 подписа на граждани, заявили лично подкрепата си за Кунева и Христов. Намерението на Инициативния комитет, издигнал независимата двойка, обаче е подписите да са в пъти повече. Кампанията за набирането им вече стартира в цялата страна.
Националната обиколка на кандидат-президентската двойка Меглена Кунева – Любомир Христов ще продължи до 10 септември.

 По информация на в-к “Добруджанска трибуна”