Любовта опиянява като вино. Виното пали кръвта като любов!

0
1106

Любовта опиянява като вино. Виното пали кръвта като любов! Под този надслов се събраха на лиричен любовен следобед в петък дами от Балчик по повод двойния празник – 14 февруари, организиран от “Дамите на розата” – женско сдружение към местната структура на БСП.
С присъствие уважиха членове на литературния клуб “Йордан Кръчмаров”, председателите на клуб “Хинап” и “Здраве”, както и почитатели на нежната лирика, които без подкана споделиха гласно своите лирични пристрастия и впечатления.
Специален поздрав в стих бе направен от Димка Малева към председателката на женското сдружение – Иванка Бързакова. Много любовни стихове бяха рецитирани от слабия пол в защита на силната любов, която съществува и е смисъла в живота. Представителите на мъжкия пол бяха предизвикани със стихове за Трифон Зарезан.
Сред вдишванията и издишванията между стиховете, често се чуваше и думата “Наздраве!”, която приповдигна усещането за празника и освен рецитиране дамите и запяха всеизвестни любовни песни.
Атмосферата бе допълнена от вино, свещи,музика, валентинки и шоколад.
Отправено бе предложение към Иванка Бързакова, мероприятието задължително да бъде повторено и реализирано в по-широк кръг в края на месец март по повод настъпването на пролетта.
“Дамите на розата” споделиха за планирана предстояща среща на тема „Балчик труден за високи токчета“. Гости ще бъдат зам. кметът Митко Петров и общинските съветници от БСП, към които дамите ще могат да отправят актуални въпроси.