Концерт на Ян Бедерман в Балчик

0
1105

ДКИ КЦ „Двореца“

представя:

Концерт на Ян Бедерман

неделя, 20 юли, 2014 / 12:00ч.

в „НИМФЕУМ“

Yan Bederman in Balchik

Ян Бедерман е световно известно име, музикант и един от лидерите на интуитивното направление в музиката и театъра. Мулти-инструменталист, „Човек-оркестър“, майстор на импровизацията.

В неговите ръце, всеки един предмет, от обикновено пликче до разнообразни водосточни тръби, се превръщат в музикални инструменти, възпроизвеждащи разнообразие от звуци – Музика, раждаща усещане за чудото.

„Оркестър за интуитивна музика“ – това е ново творческо явление, чиито създатели не се стремят да му дават определение, придържайки се към вече създаденото и съществуващо.
Всичко онова, което изпълнява „Оркестър за интуитивна музика“, никога не се репетира и не се повтаря, „…както слънцето изгрява без репетиция“, обичат да казват самите участници.

Музикантите използват над 400 инструмента, от всички краища на Земята.

От 11.07.2014 през България минава „Марш на Мира и Съгласието“, който стартира от Казахстан, минава през Русия,Украина,Молдова,Румъния. Идеята на събитието е мир,любов и съгласие между различните нации и религии.

На 20 юли е концертът в Балчик, а на 22,23 и 24 юли „Марш на Мира и съгласието“ и Ян Бедерман ще пътуват в София и Карлово със срещи и концерти. След това, „Марш на Мира“ ще продължи пътя си пеша през Турция,Гърция и Ерусалим. Ян Бедерман ще остане в България до 31 юли.

Идеята в неговото творчество е за синтез на културите.

Снимка: ianbederman.com