Конна езда

0
2780

Най-добрите условия в района за конна езда са в курорта ”Албена”, където за летен сезон преминават обучаващо над 3000 човека. Там на разположение имате 20 елитни коне и понита за спорт и туризъм. Конната база разполага с открити и закрити боксове за животните. Предлагат се разходки край морето и Балтата с животните, тренировки на пясъчни манежи, персонални инструктори по езда. Към конната база има изградени трибуни, от където можете да станете зрител на емоцията от ежегодно провеждащите се областни и републикански турнири.

На разположение условия за езда имате и в Конната база на село Българево, Каварна. Комплексът позволява едновременно любителски тренировки с инструктор, така и провеждане на спортни лагери на състезателни отбори.

11 са животните, с които разполага конната база в Българево.

В балчишкото село Стражица се намира държавен конезавод “Стефан Караджа”, който от години не функционира и се приватизира. В момента съществуващата там база – хиподрум се използва единствено за организиране на кушии. Атрактивните надпревари се провеждат предимно през почивните дни на месец август и са достъпни за любителите на този спорт. Ежегодно през месец март, Тодоровден се отбелязва с колоритни конни състезания в селото.