Изложба скулптура и живопис на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика

0
1716

Със съвместна изложба на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика, Културен център „Двореца“ ще зарадва посетители и гости на Архитектурно-парков комплекс „Двореца“, както и жителите  на гр. Балчик.

Официалното откриване на изложбата  ще бъде на 28 юли (четвъртък) от 19:00 ч. в „Каменна зала“ на ДКИ КЦ „Двореца“ . За своето представяне, Убавка и Костика са подготвили както скулптури, така и живописни платна.

Авторката от сръбски произход Убавка Тончев и нейният съпруг Константин Симеонов- Костика, са едни от най- колоритните български творчески тандеми.
Завършват  Художествена академия „Н. Павлович”- София като възпитаници на Д. Даскалов от класа по скулптура.  За свой пристан творците  избират Долни Дъбник и повече от 35 години живеят и творят в този колоритен край на България.

Известни са със съвместните си изложби и работата си в областта на монументалната скулптура, малката пластика в камък и бронз.
„Много е важно в една творба да няма чужди пръсти по нея, като отпечатъци от леяра.То е като една любов, едно откровение или става, или не става, пипне ли някой друг вече не е същото…”- споделя Константин Симеонов –  Костика.

Изложбата ще остане отворена за посещения  до 13 август.

Ubavka i Kostika Balchik