Изложба „Любов, Мечта и плисък на вълни“ в Балчик

0
1846

izlozba balchik 1 copy

ДКИ КЦ „Двореца“

представя:

ИЗЛОЖБА

на Зорница Дончева и Стоян Георгиев

„ЛЮБОВ, МЕЧТА И ПЛИСЪК НА ВЪЛНИ“

в „Каменна зала“

откриване: 12 юли 2014г. от 19:00ч

период на изложбата: 12 -30 юли 2014 г.

Зорница Дончева- Stella е Родена в гр. Варна. Средното си образование завършва през 2002 г. в „Професионална гимназия по текстил и моден дизайн”, специалност „Моден дизайнер.”

Стоян Георгиев е Роден в гр.Варна. Средното си образование завършва през 2000 г.в „Средно училище по изкуствата-Добри Христов”, специалност „Художник”.

Завършват заедно висшето си образование в Технически университет- гр. Варна, специалност „Инженерен дизайн” през 2006 г., където техни преподаватели са Проф.Венелин Божидаров, Проф. Пламен Братанов, Проф.Радко Радев и др.

Съвместният им житейски и творчески път започва в Италия, където работят през последните 7 години като художник- асистенти в студиото на известният италиански художник Атос Фачинкани. Техни творби са притежание на частни колекционери в Италия, Германия, Австрия и България.

„Любов, мечта и плисък на  вълни“izlozba balchik
Младите художници се представят пред посетителите на „Двореца“ със своите картини в стил постимпресионизъм, под надслова „ЛЮБОВ, МЕЧТА И ПЛИСЪК НА ВЪЛНИ“

Въздействието на творбите на двамата млади художници е глътка свеж въздух, то е като очаквано слънце и дъга след буря. С пречистени очи преоткриваме един нов, по-красив свят, реалност, граничеща с мечтите. Това е една феерия от ярки цветове, слънце, море, благодат, радост и любов- истински химн на живота!

В картините си Stella и Георгиев показват един стил, в който чрез въздействието на ярките цветове и специфичния релеф на четките, се създава желаната хармония, атмосфера, зареждаща с енергия и емоция.

Тяхното изкуство вълнува, очарова и те кара да мечтаеш. То е като разходка по древните улици на Италия, пренесена на територията на България. Романтиката, любовта, природната и архитектурна красота на „Двореца“, оживяват върху платната, окъпани от топлото слънце, като истинска градина на мечти!

„ЛЮБОВ, МЕЧТА И ПЛИСЪК НА ВЪЛНИ“ е третата самостоятелна изложба на младите творци.
Самостоятелни изложби:
1. Галерия „Актив Арт“ – Варна, България
2. Фестивален и конгресен център – Варна, България
3. „Каменна зала“ на ДКИ КЦ „Двореца“ – Балчик, България