Изложба – иконопис и живопис на Студио Димочвски и Георги Петров

0
1537

На 11 август (вторник) от 19:00ч. в „Каменна зала“, официално ще бъде открита съвместната изложба – иконопис на Студио Димчовски и  живопис от Георги Петров

Студио Димчовски – Антония и Димчо Димчовски живеят и работят в малкото планинско село Гостилица. Създават своите икони от 1984 г., използвайки класически иконографски техники. Те работят в традиционния византийски стил – от миниатюра до императорски икони чрез полагането на злато, сребро, обков, емайл, перли, полускъпоценни камъни. Димчовски съживяват изгубени технологии като синайски нимбове, гранаре, гратаре, пробастър, чеканка и др. Инициатори и учредители са на Българско иконографско сдружение.

Георги Петров е роден през 1978 г. в гр. Добрич. Дипломирал се е в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Представял е творчеството си в над тридесет самостоятелни изложби в България, Унгария, Полша, Германия, Франция, Австрия, Словакия, САЩ, Чехия, както и в множество сборни и тематични експозиции. От 2012 г. Георги Петров е член на Творческий Союз Профессиональных Художников России. Твори предимно в областта на съвременната пейзажна живопис. Живее и работи в София.

До 29 август посетителите на Архитектурно-парков комплекс „Двореца“, чрез  представената изложба – иконопис и живопис, ще имат възможност да се докоснат до част от творчеството на СТУДИО ДИМЧОВСКИ и ГЕОРГИ ПЕТРОВ в „Каменна зала“.