Изложба – икони, графики, живопис и стъклопластики в Арт-галерия „Тунела“

0
1773

От 15 до 30 май 2015 година в Арт-галерия „Тунела“, посетителите на Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ могат да видят представените от художника Енчо Узунов – икони, графики и живопис, както и стъклопластики от фонда на Културен център „Двореца“.

Художника Енчо Узунов е роден на 04.04.1958 г. в гр. Каварна. От детска възраст изявява своя талант като художник и участва в много ученически и градски изложби.
През 1980 г. започва работа в Творчески Фонд в София – Ателие за театрални кукли, като художник изпълнител до 1985 г. През периода 1985 г. до 1990 г. е гримьор в Софийската Народна опера. В това време се раждат неговите живописни картини, графики и икони.

През 1990 г. е поканен и участва с голям успех на изложба в гр. Трондхайм – Норвегия, а през 1992 г. илюстрира книгата “Песни и сонети за Себино” на поета Дон Джорджо Лонгоот Бергамо/Италия/.

Ходожникът има близо 30 самостоятелни изложби в страната и чужбина, като  много от творби му се намират в частни колекции, в Норвегия, Италия, Холандия, Франция, Германия, Гърция, САЩ и България.

Izlozba Encho Uzunov, Balchik

Izlozba Encho Uzunov, Balchik 1

Izlozba Encho Uzonov, Balchik 2