Деяна Савова в Концерт с песни и оперни арии

0
1472

Културен център „Двореца“ има удоволствието  да представи на своя сцена оперната прима Деяна Савова в концерт с песни и оперни арии.

На 15 август (понеделник) от 20:00ч. в „Каменна зала“, Деяна Савова (сопран) заедно с  доц. Боряна Ламбрева (пиано) ще изпълнят популярни арии от оперни творби на Вивалди, Моцарт, Верди, Делиб, Шуберт, Чайковски, Рахманинов, Мусоргски, Дебюси, Пипков и Хаджиев.

Деяна Савова е родена  през  1991 г. в София. От 2011 година учи в Национална музикална академия  „Панчо Владигеров“ в класа на професор Мила Дюлгерова.  В периода септември – февруари учи оперно пеене в консерватория „Ариго Педроло“ в град Виченца, Италия при професор Алесандра Руфини.През 2016 г. завършва магистърска степен по класическо пеене към НМА.

2013 – 2016 година участва в майсторски класове на Карло Коломбара, Михаил Ангелов, Оливие Дориа и Вера Николова, Михаил Миланов и Валентина Ло Сурдо.

21-и март 2014 година участва в операта „Жената със златния косъм“ на Георги Костов в ролята на Смарайда.
20-и май 2015 година участва в операта „Вълшебната флейта“ от  В. А. Моцарт в Музикалния театър в ролята на царицата на нощта.

Боряна Ламбрева е позната с активната си дейност на акомпаниращ пианист – предимно в сферата на оперното и камерно-вокалното изпълнителство. Има многобройни участия в редица академични, национални и международни конкурси, в камерно-вокални рецитали на наши и чуждестраннни изпълнители -преди всичко в рамките на утвърдени музикални фестивали. Репертоарът и в областта на камерно-вокалното творчество е изключително богат, от барок до съвременна музика, с предпочитания към тематичните концерти, обхващащи творчеството на различни композитори в жанра на песенния цикъл. Освен тези изяви, Боряна Ламбрева е препочитан пианист-акомпанятор в майсторски класове, провеждани у нас и в чужбина на водещи певци, диригенти и оперни режисьори. Доцент по „камерно пеене“ в НМА „Проф. Панчо Владигеров“

Входът за концерта е свободен.