Двеста голфъри ще участват на Откритото първенство край Балчик

0
905

Близо 200 участници от 20 страни са заявили участие в седмото открито първенство по голф за аматьори, което ще се проведе на трите голф игрища край Балчик – „Трейшън клийфс“, „Блексирама“ и „Лайтхаус“ от 8 до 10 септември.

Това е най-значима проява в българския голф календар, организирана от Българската голф асоциация заедно с банка  „Пиреос“.
Турнирът вече се е превърнал в престижна сцена за изява на силни голфъри от България Великобритания, Турция, Русия, Австрия и т.н. Тази година сред участниците ще бъдат и миналогодишните победители в Откритото първенство Корай Варлъ (Турция) и Ксения Еремина (Русия), както и шампионите на България за 2011 Петър Калоянов и Мая Кучеркова.

Състезателите ще бъдат разделени в четири дивизии според техния хендикап. Най-силните голфъри ще играят в шампионската дивизия (хендикап от 0 до 9). Най-многобройна е плейт дивизията с хендикап на участниците от 10 до 19. За първи път в Открития шампионат ще има отделни категории за ветерани (участници на възраст над 50 г.). Те също ще бъдат разпределени в шампионска и плейт дивизия според техните хендикапи.

Победителите ще бъдат наградени от банка „Пиреос“, която традиционно подкрепя развитието на българския голф и спонсорира провеждането на държавния шампионат по голф за аматьори и ще получат бонуси от винената изба „Домейн Бойяр“ и от Chivas Regal.

По информация на dnevnik.bg