Голям интерес към Албена на туристическата борса в София

0
932

При огромен интерес към Албена премина туристическата борса в София „Ваканция и СПА Eкспо“. Курортният комплекс участва със самостоятелен щанд, който лично бе посетен от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и от Жельо Стайков, който 11 години е ръководил КК „Албена“.

Посетителите на най-голямото в България изложение имаха възможност да се сдобият с над 20 вида рекламни материали. На място гостите можеха да правят онлайн резервации за сезон 2012, а срещу това бъдещите летовници получаваха подарък – книгата с избрани разкази на Йордан Йовков – „Албена“, която бе отпечатана от акционерното дружество и издателство „Захари Стоянов“.

Близо 150 души присъстваха на презентацията на Албена АД, на която туроператори и посетители бяха информирани с новостите в комплекса за това лято. В нея бе акцентирано на трите Б-та – безопасност, безплатни услуги и системата b2b.

Участието на Албена намери отзвук и в националните медии, като още в първия ден щандът на най-голямата туристическа компания у нас бе превърнат в импровизирано студио на Канал 3. Жулиета Христова – дистрикт мениджър, и Десислава Календжиева запознаха зрителите на медията с акцентите през тази година.

Изложението се проведе под патронажа на МИЕТ. В борсата тази година се включиха над 280 компании от 16 страни.

Тридневната проява бе 29-а по ред и с акцент върху културния туризъм. За първи път тя бе организирана в столичния „Интер експо център“ София.