Голф турнирът Mercedes Trophy вече и у нас

0
1030

През почивните дни ще се проведе турнирът MercedesTrophy – най-голямото и най-старо събитие в областта на аматьорския голф в света, събрало заедно 58 000 клиенти и приятели на марката от 43 страни само през 2010 г.

За първи път в нашата страна ще бъде проведено съзтезание от такъв калибър и едновременно на три игрища. През 1989 г. Mercedes-Benz обединява усилията си с Германската голф асоциация (DGV) за организиране на Mercedes Challenge Cup – национална серия от турнири за аматьори. През 1991 г.  наименованието е променено. Това дава начало на серията турнири MercedesTrophy за клиенти и приятели на Mercedes. Оттогава турнирите се организират в една схема, която се е утвърдила като събитие, обхващащо всички континенти.

Всяка година над 58 000 играчи на голф участват в турнирите MercedesTrophy, като всички се стремят да достигнат до световните финали в Щутгарт. В почивните дни край Балчик сили ще премерят 200 голфъра. MercedesTrophy България ще се проведе в два кръга – квалификации и национален финал. Крайните победители ще формират Отбор България, който ще представи страната в Световния финал в края на септември в Германия. Квалификациите ще се играят в три дни от 21 до 23 май на Thracian Cliffs, BlackSeaRama и Lighthouse, националният финал ще бъде на 25 юни в Pirin Golf & Country Club.

Турнирът е индивидуален стейбълфорд, игран в три дивизии според хендикапа на участниците. Всяка от дивизиите ще изиграе по веднъж всяко от игрищата на брега на морето. За първи път в Европа два последователни кръга от “Мерцедес Трофи” ще се игрят на две игрища, проектирани от легендата в спорта – Гари Плеър. BlackSeaRama е вече утвърден домакин на международни съзтезания, а най-новото игрище на Черноморието – Thracian Cliffs– ще бъде открито неофициално с първите стартирали в събота сутрин.

Турнирът ще завърши с церемония по награждаване на открития амфитеатър на BlackSeaRama и галавечеря на терасата на ресторанта в комплекса.

MercedesTrophy България 2011 се провежда под егидата на Българската голф асоциация.

Програма MercedesTrophy 2011