Виртуозният цигулар и диригент Мартин Пантелеев сбъдна детската си мечта

0
1002

Виртуозният цигулар и диригент Мартин Пантелеев сбъдна детската си мечта и стана таксиметров шофьор за 30 минути днес. Слисани клиенти на жълтото возило се разходиха без пари по улиците на Балчик и получиха лично от диригента покана за концертите, …включени във фестивала Balchik Classic Days.

Като малък Мартин е бил зает с дълги уроци по цигулка и пиано, но се е захласвал по колите с карирани знаци.
Най-използваното от музиканта превозно средство сега е самолетът. Многобройните ангажименти на известния българин, живеещ в Германия, са свързани с изявите му в Берлин, София, Кейптаун, Амстердам и други културни центрове.

При едно от последните си пътувания до Южна Африка Мартин Пантелеев е изпитал ужаса от директната среща с лъвове по време на сафари.
Извън многобройните си ангажименти по световните сцени, талантливият музикант предпочита уединение със семейството си.

Тази вечер фестивалната програма включва изпълнение на пианиста проф.Виктор Чучков и приятели, а утре на откритата сцена край морето ще свирят Веско Ешкенази, Мартин Пантелеев, Станислава Стоева, Ласло Феньо и Дерек Хан.

В петъчната вечер Хилда Казасян ще пее в концерт, наречен Jazz & Samba, a закриването на Balchik Classic Days ще бъде в събота, когато на една сцена ще бъдат учениците от майсторските класове със своите учители.