Анастас Папазов пръв в Съединените щати, Айхан Апти 11-и в Черна гора

0
1176

Постигнат резултат от 64,63 м  в дисциплина хвърляне на чук, Анастас Папазов е пръв на провело се вчера университетско състезание в щата Аризона. Радостната новина днес бе съобщена от майката на Анастас, която информираше всички познаващи лекоатлета и черпеше с бонбони приятели и познати. Тя обясни, че право да участва в това състезание му е дало предварителните състезания провели се в Манхатън Колидж, където той е показал отлични резултати. Анастас Папазов е от 2 месеца в Манхатън, Ню Йорк, където учи и тренира.

По повод успеха на възпитаника си, треньорът на СКЛА „Черно море“ – Андриан Андреев споделя за сайта centersport:

„Изключително много се радваме, че дори и в тази голяма и развита държава балчишкият чукохвъляч си каза своето. Ето това скъпи приятели е стимулът, който ни поддържа да вършим всичко това с което се занимаваме. Когато един ден видиш свой възпитаник, опитващ се да се развива и да доказва себе си, ето това осмисля всичко. Желаем му все повече успехи занапред, и дано през лятото успее да си дойде за да облече екипа на родния си клуб за държавното първенство“.

Айхан Апти завърши 11-и в Европейската зимна купа в Черна гора

Айхан Апти завърши на 11 място в хвърлянето на чук при юношите до 23 г. на Европейската купа по зимни хвърляния в Бар (Черна гора), съобщава centersport. Възпитаникът на Андриан Андреев постигна 58.39 м., а шампион в дисциплината със 73.62 м е Елвинд Хенриксен (Нор) – 73.62 м. Треньорът Андреев коментира, че е доволен, защото това е първо състезание на Айхан за годината с тежък уред. При мъжете Здравко Димитров завърши на осмо място в група Б с 59.01 м.